oferte anvelope iarna, preturi anvelope iarna, promotii anvelope iarna, anvelope de iarna, cauciucuri de iarna, anvelope auto de iarna

Categorii anvelope
 

Filtru anvelope


 

     
Recomandari anvelope

 

Dimensiuni uzuale
 

Reteaua noastra
 

Urmariti-ne pe Facebook
 
Prima pagina » Noutati

Anvelope Resapate

Incepand cu luna Iulie 2012 am introdus in oferta noastra de produse anvelopele iarna resapate marca B&P Pneus, Scop si Radburg. Anvelopele au garantie 24 luni de la data cumpararii fara limita de km.

Va expunem mai jos motivele utilizarii unei anvelope resapate sperand ca veti alege anvelopa ce vi se potriveste iar pentru mai multe informatii reprezentantii nostri va stau la dispozitie.

De ce ne implicam în resapare ?

Motivul esential este ca prin reconstruire sau resapare se obtine o anvelopa ce poate avea caracteristicile de calitate (fiabilitate, durabilitate) ale unei anvelope noi, oferindu-se unei anvelope o a doua viata prin adaugarea unui cost mult mai mic decât pentru constructia unei anvelope noi. în producerea unei anvelope noi, banda de rulare reprezinta doar 20% din valoare iar restul de 80% o reprezinta carcasa. Noi economisim, astfel, o buna parte din costuri, oferindu-va o anvelopa de calitate înalta la un pret mult mai bun.

Utilizarea anvelopelor resapate reprezinta un avantaj pentru orice consumator, oferindu-i oportunitatea unor economisiri majore. Contribuim astfel impreuna la reducerea consumului de resurse, la protejarea mediului fara a renunta la increderea si siguranta sofatului. Evolutia tehnologica din ultima vreme in acest domeniu a facut ca anvelopele reconstruite sa castige teren si sa se perfectioneze calitativ, testele la care sunt supuse dovedind ca sunt comparabile cu orice anvelopa noua de marca superioara. Toate acestea sunt dovedite si de cresterea progresiva a vanzarilor de anvelope resapate.

Dorim sa ne alaturam noii viziuni internationale privind reciclarea anvelopelor uzate, acest lucru reprezentând pentru noi atat un mod de a gândi cât si o afacere.

De ce anvelopelor resapate nu li se acorda o importanta majora în România?

Cauza esentiala este ca o mare parte din producatori nu au tehnologia necesara pentru a înlatura carcasele care au desprinderi între straturile metalice.

Din acest motiv anvelopele resapate comercializate pe piata fara un control de calitate corespunzator provoaca neplaceri în exploatare si totodata o imagine negativa.

Datorita nivelului de informare corecta în tarile dezvoltate, unde concurenta este foarte strânsa, observam ca se pune un mare accent pe valoarea carcasei.
 

Odata cu uzarea benzii de rulare se consuma circa 20% din anvelopa. Carcasa, în care se afla 70% din valoarea anvelopei, poate avea, dupa resapare o „a doua viata“.

- Utilizarea anvelopelor resapate are mari avantaje economice, deoarece o anvelopa resapata are aceeasi viata (în kilometri parcursi) cu o anvelopa noua, dar costa cu 45 – 60 % mai putin. Prin resapare nu se solutioneaza definitiv problema deseurilor provenite din anvelope dar prin valorificarea pneurilor uzate se aduce în mod clar o îmbunatatire în acest sector.

- Pentru producerea unei anvelope de camion sau autobuz se consuma circa 30-35 kg amestec de cauciuc. Resaparea aceleiasi anvelope necesita 14kg de cauciuc, ceea ce conduce la economisirea unei importante cantitati de materii prime. Calculat în total se face o economisire de 75% de material si energie consumata pentru producerea unei anvelope resapate fata de producerea unei noi.

- în Comunitatea Europeana se economisesc peste 300.000 de tone de cauciuc pe an.

- Anvelopele resapate sunt supuse la aceleasi teste ca si cele noi.

- Producerea unei anvelope de autoturism necesita aproximativ 28 de litri de petrol. Pentru resaparea acestei anvelope sunt necesari numai 5,5 litri de petrol. Prin resapare se economisesc în Comunitatea Europeana cu mult peste 600.000 tone de petrol.
 
Gradul de utilizare a cauciucurilor resapate

Autoturisme
Ponderea anvelopelor resapate înregistreaza valori minime de 1-2 % în Elvetia si în Tarile de Jos si urca pâna la valori de peste 20 % în Tarile Scandinave, î
n Germania si Marea Britanie, resaparea detine 49-50% din piata.

 
Camioane
în acest caz procentele sunt mai ridicate ajungând la circa 40 % în Spania si peste 70 % în Finlanda. în Franta si Germania anvelopele de camion resapate constituie circa jumatate din rezerva de anvelope a pietei. în întreg spatiul Comunitatii Europene se înlocuiesc anual mai mult de 15 milioane de anvelope de camion si autobuz. Dintre acestea mai mult de 8 milioane sunt anvelope noi si mai mult de 6 milioane anvelope resapate.

 
Utilitare
Pentru aceasta categorie de vehicule resaparea este considerata în întreaga lume cea mai buna alternativa deoarece ofera siguranta, randament maxim la rulare si un excelent raport pret / performante în exploatare.
în domeniul aeronautic, resaparea se poate efectua de pana la 7 ori.
Aceste concluzii castiga tot mai mult teren si în domeniul automobilelor. Tot mai multi utilizatori particulari recunosc si pretuiesc avantajele economice si ecologice ale anvelopelor resapate prin metode ce asigura calitatea.

 Anvelopele resapate B&P Pneus si Scop se conformeaza tuturor reglementarilor europene precum ECE109, ceea ce face ca anvelopele resapate sa atinga nivelele de calitate si fiabilitateale anvelopelor noi.

 
Cum se face un control de calitate corespunzator ?

întreg procesul de productie este astfel construit încât sa asigure consumatorul final de trainicia anvelopei reconstruite sau resapate. Este important de stiut, totusi, ca atât în faza initiala cât si în faza finala, noi realizam controlul calitatii cu un utilaj numit SHEROGRAF, o masina de inspectie cu raze laser ce realizeaza o radiografie a structurii interne si identifica cu precizie zonele în care structura anvelopei este afectata.

 
Procesul de resapare:

 
ETAPA 1

Inspectia initiala evalueaza siguranta carcasei

 
ETAPA 2

Inspectia nedistructiva prin care se controleaza elementele invizibile legate de siguranta

 
ETAPA 3

Polizarea (raschetarea) restabileste dimensiunile anvelopei si echilibrul perfect

 
ETAPA 4

Razuirea si completarea repara si recupereaza pretioasele carcase

 
ETAPA 5

Constructia: adaugarea noii benzi de rulare si a valorii suplimentare

 
ETAPA 6

Vulcanizarea fixeaza banda de rulare pe carcasa

ETAPA 7

Inspectia finala verifica siguranta si aspectul impecabil
 

Stiati ca:

Michelin cel mai mare producator de anvelope noi produce si comercializeaza anvelope resapate sub denumirea de REMIX (anvelope de camion)?

Goodyear produce si comercializeaza anvelope resapate de camion numite Bandag?
Promo
Oferte Speciale
Configurator Jante Anvelope in Rate Montaj Gratuit
Livrare Oriunde
Hotel Anvelope
 

Noutati anvelope